Over

Passies, visie en missie van Willem-Daan

De afgelopen 9 jaar heb ik veel kennis en ervaring opgedaan door de samenwerkingen met getalenteerde collega's binnen de creatieve industrie. Ik werkte eerder als webdeveloper, usability researcher of interaction designer aan educatieve tools, campagnes, websites en innovatieve non-profit projecten.


Een educatieve tool voor het onderwijs

digitale nieuwscollage

Conversie & Strategie

digitale nieuwscollage

Een responsive design bouwen

digitale nieuwscollage

Zowel ontwerpen als developen

digitale nieuwscollage
Meer portfolio werk zien?

Bekijk meer

Korte terugblik


Ik ben vlak langs de kust van Vlissingen opgegroeid. Na het millennium verruilde ik de Westerschelde voor de Rotterdamse Maas. Daar behaalde ik in 2006 mijn diploma Communicatie & Multimediadesign aan de Willem de Kooning Academie.

Ik werkte eerder als interaction developer, webdeveloper en Interactie ontwerper. Ik heb verscheidene clickdemo's gemaakt voor gebruiksonderzoeken. Campagnes ontwikkeld voor bijvoorbeeld Grolsch en Decathlon. En bijgedragen aan het winnen van verscheidene pitches in een new bussiness team met designers en developers. Daarnaast heb ik ruime ervaring in het programmeren van webgabasseerde applicaties.

Vanaf oktober 2014 werk ik als webdeveloper bij het Rotterdamse communicatie bureau voor Human Centered Branding &Associates. Ik houdt mij als Webdeveloper bezig met het programmeren van frontend en backendinterfaces. Verder werk ik regelmatig interactie ontwerpen uit.


Visie

Mijn doel is altijd om betekenisvolle bruikbare websites te maken. Ieder project en briefing heeft een unieke benadering nodig. Ik beschouw het ontwikkelen van een website daarom als het bouwen van een koetswerk waarbij ambacht, technisch inzicht en persoonlijke wensen samengebracht werden. Ik streef naar innovatie door het experimenteren met en gebruiken van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van webtechnologie, nieuwe omgevingen of doelgroepen te leren kennen.

Door de gebruiker centraal te stellen ben ik instaat om het probleem dat een opdrachtgever heeft geschetst beter te identificeren en te begrijpen.

Onderstroom - 22-07-2014

Bij de GP op Spa-Franchorchamps - 23-08-2014

Dorade van de markthal - 04-10-2014

Vakantie in Santfeliu - 03-08-2014

Fixie in Maastunnel - 10-06-2014

Samenwerken?


Ik sta open voor samenwerkingen met bijvoorbeeld ontwerpers,ontwikkelaars, journalisten of een ander denkbaar specalisme. Storytelling, opendata en datavisualisatie vindt ik interessante gebieden waar ik mijn kennis in wil vergroten.